OM OSS

Horisont Safety

– Byggsäkerhet sedan 1966

Horisont Safety tillverkar och saluför hjälpmedel för bygge, industri och privatbruk. Vi har under dryga 50 års tid försett framförallt byggmarknaden inom Sverige och Europa med halksäkra trappor i olika utföranden.

Vår välkända byggtrappa Horisont, där de ledbara stegen alltid är i våg oavsett hur trappan lutar, är en produkt som funnits med hela tiden, i juni 2016 firade vår trappa 50 år på marknaden. Nya produkter utvecklas efter marknadens behov och vi utökar successivt vårt sortiment med andra bra och kostnadseffektiva produkter.

HISTORIA
Marknadens äldsta och mest välkända byggtrappa - Byggtrappan Horisont - konstruerades av Lennart Bäckström tidigt 60- tal i Edsbyn i hjärtat av Hälsingland. Sedan den patenterade trappan såg marknadens ljus har omkring 60 000 exemplar sålts i hela Europa.

Ursprungligen tillverkades trappan i en längd på 12 steg som var anpassad för användning mellan två våningsplan. Primärt vart det inom sin egen byggverksamhet som trappan var menad att användas då man ansåg att snickrade trätrappor inte var tillräckligt halksäkra.

Med tiden började övriga byggmarknaden efterfråga trapporna och en större tillverkning och försäljning inleddes. Sedemera patenterades konstruktionen och ytterligare trapplängder tillkom även som en skarvningsfunktion för trappor sinsemellan.

NUTID
Byggtrapporna har varit grundstenen i verksamheten fram till tidigt 2000-tal då företaget förvärvades i nuvarande form. Efterhand har produktsortimentet utökats med inriktning på säkerhet inom byggbranschens alla former.

Under företagets varumärke HSS satsar vi hårt inför framtiden med både mässor och andra aktiviteter för att nå nya marknader. Vi ser fram emot en kontakt med dig och erat företag för att tillsammans skapa ett långsiktigt samarbete så tveka inte att kontakta oss!

Button

KUNDER